10 Empanada’s met Lamsstoof en knoflookmayo
Nodig:
1 X lamsschouder zonder been, in stukjes gesneden
Voor de rub van alle specerijen een flinke snuf van:
- Piment
- Gerookt paprikapoeder
- Zeezout
- Chilipeper
- Mosterdzaad
Voor de mayo:
- Handje Padron pepers
- Hele bol knoflook, bovenkant eraf in in folie
- 10 lepels mayo
- Handje stukjes wortel, gesneden ui en 5 tomaten
Deeg:
- 1 kilo bloem
- 250 gram boter
- 250 ml melk
- 400 ml water
- Zout
+ geraspte kaas voor de laatste fase
To go:
- Maak het deeg. Kneed de ingrediënten door elkaar en laat het rusten tot gebruik
- Rub het vlees in met de specerijen
- Bak het samen met de ui, wortel en tomaten aan in een braadban tot goudbruin
- Pak het vlees in in slagerspapier of bakpapier. En leg het op de BBQ die is ingesteld op 120 graden.
- Laat 4 uur garen
- Leg wanneer je tijd hebt de knoflook en Padron pepers erbij en grill mooi gaar.
- Snijd de Padron pepers klein en druk de knoflook uit de schil en meng door flink wat mayonaise
Rol het deeg uit en steek er 10 cirkels uit.
Neem wanneer het vlees gaar is uit de verpakking en verdeel het over de cirkels. Bestrooi met flink wat kaas en leg ze terug op de BBQ voor zo’n 10 minuten op 200 graden. Blijf er bij zodat ze niet verbranden!
Dippen doe je door de mayo! Enjoy!