🥩 Altijd de beste kwaliteit vlees
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Krokante zwezerik met schuim van Parmezaanse kaas

Kalfszwezerik gerecht

Nodig:

  • Kalfszwezerik 250 gram
  • Flinke klont boter
  • Flink stuk Parmezaanze kaas
  • Olijfolie
  • Sous vide zak
  • Zout om te pekelen
  • 2 aardappeltjes heel klein gesneden (handje vol)

Bereiding:

  • Start met het pekelen van de zwezerik. Voeg ruim zout toe aan de bak water en leg de zwezerik hier zeker 3 uur in. Spoel na 3 uur de zwezerik goed af. Verpak hem met de boter, kaas en olijfolie in een vaccuumzak. Gaar de zwezerik in de zak sous vide, ongeveer 2 uur.
  • Haal de zwezerik uit de zak, bewaar de saus die je later gebruikt rondom het vlees op het bord. Klop deze dan even schuimig op.
  • Bak de zwezerik als die is teruggekoeld en met peper is gekruid in een hete pan met olie en boter. Lekker krokant.
  • Bak in de het overgebleven bakvet de kleine stukjes aardappel ook krokant.
  • Snijd het vlees in kleinere partjes. Leg op een bord, giet er het schuim omheen en top af met de aardappelkruimels
 
0