🥩 Altijd de beste kwaliteit vlees
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Boerenkool met worst

boerenkool met worst

BOERENKOOL STAMPPOT MET ROOKWORST

INGREDIËNTEN
  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 500 g gesneden boerenkool
  • 1 rookworst
  • 2 uien in halve ringen gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 150 ml melk
  • 20 g boter
  • peper, zout en mosterd

BEREIDING

  1. Doe de aardappelen in een grote pan en voeg zo veel water toe dat de aardappelen onder staan. Leg er de boerenkool op. Haal de rookworst uit de verpakking en leg op de boerenkool. Doe het deksel op de pan en zet de pan op middelhoog vuur en breng aan de kook. Kook de aardappe­len en boerenkool in 15 a 20 minuten gaar.
  2. Snijd intussen de uien in halve ringen. Verhit in een koekenpan de olie en bak de uien ca. 12 min op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  3. Haal de rookworst uit de pan en houd warm onder het deksel. Giet de aardappelen met de boerenkool af. Voeg de melk, boter, gebakken uien en een likje mosterd toe en stamp met de pureestamper tot boe­renkoolstamppot.
  4. Schep de stamppot boerenkool in een schaal, leg er de worst op en serveer.

Eet smakelijk!

boerenkool met worst

boerenkool met worst

 
0