Ossenstaartsoep is dé klassieker voor koude dagen. Zelf het bereiden geeft je een warm gevoel!
Bereidingswijze
Stap 1 (2 dagen van te voren)
Doe de ossenstaart tot twee dagen van tevoren in een kom en breng op smaak met een beetje zout. Bind de takjes tijm, laurierblaadjes en peterseliestengels bij elkaar en doe ze in de kom met de peperkorrels en steranijs. Giet de wijn erover, dek af en laat maximaal 48 uur afkoelen.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 160C/140C. Haal de ossenstaart uit de marinade en bewaar het mengsel. Verhit een scheutje olie in een grote braadpan en bak de ossenstaart in porties indien nodig bruin. Leg op een bord en zet apart. Voeg nog een scheutje olie toe en bak de wortels, ui, selderij en knoflook tot ze net beginnen te bruinen. Roer de bloem en ketchup erdoor en bak tot je een dikke pasta hebt. Giet over de overgebleven marinade en laat 1 minuut sudderen. Leg de ossenstaart terug in de pan en giet er zoveel mogelijk bouillon overheen. Koel de overgebleven bouillon om later te gebruiken. Breng alles zachtjes aan de kook, schep het schuim eraf, dek af en zet 3 uur en 30 minuten in de oven. Roer een of twee keer tot het vlees heel mals is.
Stap 3
Haal de soep uit de oven en laat iets afkoelen. Haal de ossenstaart vervolgens uit de bouillon en trek het vlees uit elkaar met twee vorken. Gooi de botten weg en doe het vlees in een kom. Zeef de vloeistof in een andere kom, dek af en laat het een nacht in de koelkast staan.
Stap 4
Verwijder en gooi het vet dat op de soep is gestold. Giet de bouillon in een pan en laat het sudderen tot het zijdezacht is. Voeg meer bouillon toe als de bouillon te dik is. Roer het versnipperde vlees erdoor tot het helemaal is opgewarmd. Breng op smaak, schep het in kommen en strooi er wat peterselieblaadjes overheen, als je dat lekker vindt.
Bereidingswijze
Stap 1 (2 dagen van te voren)
Doe de ossenstaart tot twee dagen van tevoren in een kom en breng op smaak met een beetje zout. Bind de takjes tijm, laurierblaadjes en peterseliestengels bij elkaar en doe ze in de kom met de peperkorrels en steranijs. Giet de wijn erover, dek af en laat maximaal 48 uur afkoelen.
Stap 2
Verwarm de oven voor op 160C/140C. Haal de ossenstaart uit de marinade en bewaar het mengsel. Verhit een scheutje olie in een grote braadpan en bak de ossenstaart in porties indien nodig bruin. Leg op een bord en zet apart. Voeg nog een scheutje olie toe en bak de wortels, ui, selderij en knoflook tot ze net beginnen te bruinen. Roer de bloem en ketchup erdoor en bak tot je een dikke pasta hebt. Giet over de overgebleven marinade en laat 1 minuut sudderen. Leg de ossenstaart terug in de pan en giet er zoveel mogelijk bouillon overheen. Koel de overgebleven bouillon om later te gebruiken. Breng alles zachtjes aan de kook, schep het schuim eraf, dek af en zet 3 uur en 30 minuten in de oven. Roer een of twee keer tot het vlees heel mals is.
Stap 3
Haal de soep uit de oven en laat iets afkoelen. Haal de ossenstaart vervolgens uit de bouillon en trek het vlees uit elkaar met twee vorken. Gooi de botten weg en doe het vlees in een kom. Zeef de vloeistof in een andere kom, dek af en laat het een nacht in de koelkast staan.
Stap 4
Verwijder en gooi het vet dat op de soep is gestold. Giet de bouillon in een pan en laat het sudderen tot het zijdezacht is. Voeg meer bouillon toe als de bouillon te dik is. Roer het versnipperde vlees erdoor tot het helemaal is opgewarmd. Breng op smaak, schep het in kommen en strooi er wat peterselieblaadjes overheen, als je dat lekker vindt.
Bestel nu en haal deze bestelling morgen af in Almere (van 14:00 tot 16:00). Welkom!
Kom gezellig langs in onze Pop-up slagerij in Almere Poort. Open van 10-16 uur. Welkom!