Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Sloppy Joe

sloppy joe

Het verhaal gaat dat de sloppy Joe bedacht is in de jaren 30 in Amerika in een restaurant door een kok die Joe heette. Maar wat velen niet weten is dat sloppy ook een synoniem is voor iemand die er niet zo verzorgd uitziet.

 

En dát verwijst dan weer naar het feit dat het broodje oorspronkelijk gemaakt werd met overgebleven restjes vlees. Dat vlees wordt op smaak gebracht met ketchup, augurk en ui, waardoor je weer een heel broodje kon vullen. Dit gerecht is onthouden in Amerika en wordt nog veelvuldig gegeten. Probeer het eens, je zult merken hoe fijn dit broodje is.

 

Ingrediënten

Voor 4 broodjes

  • 1 klontje roomboter
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 gele ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 4 eetlepels tomatenketchup
  • ¼ eetlepel basterdsuiker
  • ½ eetlepel worcestersaus
  • 1 theelepel mosterd
  • ½ theelepel chilipoeder of een Jalapeno peper
  • 2 grote augurken, fijngesneden
  • 1 theelepel hete saus
  • 4 zachte (brioche) broodjes

Zo maak je een sloppy Joe

Bak het gehakt rul in de roomboter in een koekenpan. Haal met een spatel de stukjes uit elkaar, zodat het gehakt fijn geruld wordt. Voeg de ui en knoflook toe en bak nog 2 à 3 minuten zachtjes.

 

Voeg de tomatenpuree toe en bak nog even kort mee. Voeg vervolgens de ketchup, basterdsuiker, worcestersaus, mosterd en chilipoeder toe. Laat rustig pruttelen voor ongeveer 6 à 8 minuten, maar zorg dat het gehakt niet te droog wordt. Is dit wel het geval, maak hem dan smeuïger met een scheutje water.

 

Proef het gehakt en voeg naar smaak peper en zout, extra kruiden of hete saus toe. Voeg als laatste de augurken toe en laat nog heel even mee pruttelen.

 

Snijd ondertussen de broodjes open en rooster deze in een droge koekenpan zodat deze lekker knapperig worden. Let op: dit kan snel gaan!

 

Serveer de sloppy Joe op de broodjes en als je wilt mag er ook een beetje chips naast.

 

 

 

 

 

 

 

 
0