Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

HOLLANDSE FAZANT FILETS MET VEL

2x140gr

Voor een prachtig mooi wildgerecht. Wilde fazantenfilet. Een natuurlijker product kan niet. Fazantenvlees is lichtbruin van kleur. De smaak is kruidig, bijna aromatisch. De dieren voeden zich namelijk met kruiden en bessen. Let op, dit product kan hagel bevatten!

17,95

Helaas uitverkocht

Een echte delicatesse
Speciaal stukje lekkers
Gegarandeerde kwaliteit
Artikelnummer: 6000950 Categorieën: , , Tags: , ,

Productspecificaties

Artikelnummer
6000950
Conditie
Vers
Herkomst
Nederland
Verpakking
Per stuk vacuum verpakt

Inspiratie & Recept

Fazantenfilet met Cranberrysaus

Ingrediënten:

  • 2 fazantenfilets, met vel
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 kopje verse cranberries
  • 1/2 kopje sinaasappelsap
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 kaneelstokje
  • Verse tijmblaadjes (voor garnering)

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Dep de fazantenfilets droog met keukenpapier en breng ze op smaak met zout en zwarte peper.
  3. Verhit olijfolie in een ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur.
  4. Bak de fazantenfilets aan beide zijden goudbruin. Plaats de pan vervolgens in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15-20 minuten, of totdat de filets gaar zijn.
  5. Terwijl de fazantenfilets in de oven zijn, bereid je de cranberrysaus voor. In een kleine sauspan, combineer de fijngehakte sjalot, verse cranberries, sinaasappelsap, bruine suiker en het kaneelstokje. Breng aan de kook en laat sudderen tot de cranberries barsten en de saus iets is ingedikt.
  6. Zodra de fazantenfilets gaar zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze enkele minuten rusten.
  7. Snijd de fazantenfilets in plakjes en serveer met de cranberrysaus eroverheen.
  8. Garneer met verse tijmblaadjes voor een extra vleugje aroma.
  9. Serveer de fazantenfilet met bijgerechten zoals aardappelpuree, wilde rijst of geroosterde groenten.

Geniet van deze heerlijke fazantenfilet met cranberrysaus, perfect voor een feestelijk diner!

Voedingswaarden

Energie
600 kJ
Energie
1430 kcal
Vetten
5,2 gr
Koolhydraten
0 gr
Suikers
0 gr
Eiwit
24,8 gr
Zout
0,168 gr

Meer informatie

De wilde fazanten van NicetoMeatYou zijn van Nederlandse komaf. Dit product is een seizoen product en is alleen beschikbaar van 15 oktober – 31 december. Fazantenvlees is lichtbruin van kleur. Althans, dat van een wilde fazant. De smaak is kruidig, bijna aromatisch. De beesten voeden zich namelijk met kruiden en bessen.

Fazanten zijn prachtig gekleurde vogels – althans, de mannetjes. De vrouwtjes zijn bijzonder goed gecamoufleerd. De fazant komt van nature voor in Europa, maar niet in de West-Europese landen. Het gebied tussen Georgië, Armenië, Azerbeidzjan en van Vietnam tot in Noord-Korea vormt het oorspronkelijke leefgebied van de fazant. De Romeinen waardeerden de fazant om zijn vlees en zorgden ervoor dat de soort zich over grote delen van Europa verspreidde. De groei van het Europese fazantenbestand vond later plaats. Vooral ten behoeve van de plezierjacht werden vanaf de 18e eeuw grote aantallen fazanten gefokt en losgelaten. Dit is in Nederland verboden, maar gebeurt illegaal nog wel. De fazant komt van nature voor in laagelandbossen, waar hij is gespecialiseerd in het vangen van insecten, hagedissen en soms muizen, zaden en aas op de bosbodem. De in Nederland voorkomende fazant is een mix van verschillende ondersoorten en varianten die in het Aziatische broedgebied voorkomen.


0