Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

BRISKET CREEKSTONE HEEL WHOLEPACK

6kg

Creekstone Brisket: Waar passie en perfectie samenkomen. Ontdek een culinair meesterwerk, sappig en doordrenkt met authentieke smaken. Onze brisket, zorgvuldig geselecteerd van Creekstone Farms, brengt de onmiskenbare kwaliteit van Amerikaanse runderen naar je barbecue. Laat je smaakpapillen dansen met de onweerstaanbare smaak van Creekstone Brisket. Bestel vandaag en beleef een barbecue-ervaring van topklasse!

185,95

Vandaag besteld morgen in huis

Topkwaliteit Brisket
Hele wholepacker
Geliefd bij de professionele BBQer

Beschrijving

Black angus brisket van Creekstone

In de bedrijfsvisie van al onze leveranciers gaat kwaliteit boven kwantiteit. Om een constante, superieure kwaliteit te garanderen, houd Creekstone het hele proces van fok tot slacht volledig in eigen hand. Hun fokprogramma’s zijn gebaseerd op het uitgangspunt dat een superieure smaak van het vlees begint bij een superieure genetische herkomst van de runderen. Zij streven naar optimale raszuiverheid van hun dieren. In de USA krijgt vlees na de slacht op basis van de dooradering een kwaliteitsaanduiding. De beste kwaliteit Creekstone US Black Angus Beef is prime. Gemiddeld haalt slechts 3% van de delen die klassificatie en is 30% choice en 60% select kwaliteit. Het vee graast op de uitgestrekte open weiden van het midden-westen van Amerika (Kansas, Nebraska en Oklahoma). Hierbij volgen de fokkers het uitstekende USDA-programma voor Non Hormone Treated Cattle. Dit waarborgt dat de dieren geen hormonen, antibiotica of dierlijke grondstoffen krijgen toegediend. Om de smaak verder te verfijnen worden ze de laatste 100 dagen bijgevoerd met puur natuurlijke, eerste kwaliteit gele maïs. Dit zorgt voor wit vet en die prachtige dooradering die weer uitstekend tot zijn rechtkomt bij een mooi BBQ product als Black angus brisket van Creekstone.

Wil je meer Creekstone producten zien? klik dan hier.

Wil je meer lezen over Creekstone? klik dan hier.

Extra informatie

Bereiding

Barbecue, Oven, Slow cooking

Conditie

Vers geleverd

Herkomst

USA

Productspecificaties

Artikelnummer
1501855
Conditie
Vers
Herkomst
USA
Verpakking
Vacuum verpakt

Inspiratie & Recept

@nicetomeat1894

Is dit het leukste stuk vlees om te garen? Vandaag in de hoofdrol, the mother of all op de bbq: Brisket Black Angus! 🥩 Garing maar liefst 15 uur. Wij gaan voor indirecte garing op de bbq. Eerst 7/8 uur garen (op 110 graden) tot een kerntemperatuur van ongeveer 70/75 graden. Daarna inpakken en opnieuw indirect garen tot een kern van 92 graden. Welk stuk vlees zie jij graag door ons bereid worden volgende keer? #nicetomeat #brisket #bbq #butcher

♬ original sound – Nice to Meat 🥩

Voedingswaarden

Energie
637 kJ
Energie
152 kcal
Vetten
7 gr
Koolhydraten
0 gr
Suikers
0 gr
Eiwit
22,3 gr
Zout
0,1 gr

Meer informatie

Het bereiden van een brisket op de barbecue vereist tijd en geduld, maar het resultaat is de moeite waard. Hier is een basismethode voor het bereiden van een brisket van 6 kg op de barbecue:

Ingrediënten:

  • 1 Creekstone brisket van ongeveer 6 kg
  • Rub – 
  • Rookhoutsnippers (bijvoorbeeld eiken, hickory, of appelhout)

Instructies:

  1. Voorbereiding van de Brisket:
    • Verwijder overtollig vet, maar laat ongeveer een halve cm vetlaag op de brisket achter voor smaak en sappigheid.
    • Breng een royale hoeveelheid rub aan op alle zijden van de brisket. Masseer de rub goed in het vlees en laat het indien mogelijk enkele uren of zelfs een nacht in de koelkast marineren.
  2. Voorbereiding van de BBQ:
    • Verhit de barbecue voor indirecte hitte op ongeveer 110-135°C. Plaats een lekbak onder het rooster waar de brisket komt te liggen om het vet op te vangen.
  3. Roken van de Brisket:
    • Week de rookhoutsnippers in water gedurende minstens 30 minuten.
    • Plaats de brisket op het rooster, met de vetkant naar boven, boven de lekbak.
    • Voeg de geweekte rookhoutsnippers toe aan de houtskool of rookbox van de barbecue.
    • Sluit het deksel van de barbecue en laat de brisket roken. Voeg indien nodig extra houtsnippers toe om een constante rookproductie te behouden.
  4. Langzaam Garen:
    • Laat de brisket langzaam garen. De totale kooktijd kan variëren, maar reken op ongeveer 1,5 tot 2 uur per kilogram.
    • Houd de temperatuur van de barbecue stabiel en controleer deze regelmatig met een thermometer.
  5. Wrappen (optioneel):
    • Na ongeveer 4-5 uur, wanneer de brisket een mooie rooksmaak heeft opgenomen, kun je ervoor kiezen om de brisket in aluminiumfolie te wikkelen om het vocht vast te houden. Dit staat bekend als de “Texas Crutch.”
  6. Gaarheid Testen:
    • Controleer de gaarheid met een vleesthermometer. De brisket is klaar wanneer het dikste deel een interne temperatuur bereikt van ongeveer 90-95°C.
    • Laat de brisket rusten op een snijplank, losjes bedekt met folie, gedurende 30-60 minuten.
  7. Serveren:
    • Snijd de brisket in dunne plakken tegen de draad van het vlees in.
    • Serveer de brisket met je favoriete barbecuesaus en bijgerechten.

Met deze methode zou je een heerlijke en sappige brisket moeten bereiden. Houd er rekening mee dat barbecueën een kunst is, en je kunt de methode aanpassen aan jouw voorkeuren en ervaring.


0