Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

Smash Burgers.

Welk vlees is geschikt voor een Smash Burger?

Kwalitatief goed vlees vormt een goede basis voor de lekkerste smash burgers. Wil je hamburgervlees kopen zodat je jouw eigen smashburger kunt maken? Dan ben je bij Nice to Meat You aan het juiste adres. Ons ruime assortiment aan hoogwaardig hamburgervlees en gehakt, biedt alle mogelijkheden die aansluiten op jouw culinaire wensen. Heb je inmiddels trek gekregen in zo een overheerlijke smash burger? Dan kun je eenvoudig je vlees bestellen via onze website! Wanneer je het vlees besteld hebt, dan wordt jouw bestelling klaargemaakt en de volgende dag geleverd.

Wat zijn Smash Burgers?

Als je een hamburgerliefhebber bent, ben je vast wel bekend met Smash Burgers. Maar wat maakt deze burger nou zo speciaal? Een Smash Burger is een hamburger waarbij het vlees tijdens het bakken, wordt platgedrukt. Je begint namelijk met een grove gehaktbal van los vlees, waarna je tijdens het bakken de bal zo plat mogelijk drukt. Dit resulteert in een dunne burger met een knapperige korst, terwijl de binnenkant sappig en mals blijft. Smash Burgers smaken niet alleen erg lekker, maar zien er ook nog eens super aantrekkelijk uit. Niet voor niets wordt de burger vaak gefotografeerd en gedeeld op social media. Dit maakt dat iedereen een smash burger wil proberen!

 

Waar komt de smash burger vandaan?

De precieze datum van het ontstaan van de platte hamburger, zoals de Smash Burger ook wel genoemd wordt, is moeilijk te achterhalen. Dit komt omdat het concept van het platdrukken van burgers al erg lang bestaat in ‘hamburgerwereld’, maar er is nooit een naam gegeven aan dit concept. De term ‘Smash Burger’ is in 2007 ontstaan, toen Tom Ryan en Nick Schaden de keten ‘Smashburger’ opgerichten. Sindsdien heeft de Smash Hamburger een enorme groei in populariteit gemaakt en dat is niet voor niets: door het ‘smashen’ van de burger, ontstaat er een groter oppervlak wat in contact komt met de grill of pan. Hierdoor ontstaat er meer ‘maillard reactie’, het moment wanneer het vlees karamelliseert en er een sappige burger met een krokante korst ontstaat. Natuurlijk maken de kaas, de saus en jouw favoriete sides de burger optimaal lekker. Wat een smaakbom!

 

Smash burger maken

 

Uiteraard gunnen wij iedereen het genot van een smaakvolle smash burger en daarom leggen we je uit hoe je zelf een smashburger kunt maken! Om te beginnen heb je een bal gehakt van ongeveer 100 gram nodig. Deze leg je vervolgens op een hete grill of in een hete pan (zorg er dus voor dat deze al opgewarmd is!) en druk je direct plat met een spatel. Hierdoor wordt het vlees gelijkmatig gebakken en ontstaat er een heerlijke korst. Tijdens het omdraaien hoef je de burger niet nogmaals plat te drukken, zodat het sap in het vlees behouden blijft. Wanneer het vlees gebakken is, leg je de burger op een hamburgerbroodje en kun je deze verder beleggen met jouw favoriete ingrediënten. De klassieke smashburger wordt belegd met kaas, hamburgersaus, ijsbergsla, ui en augurk. Het is echter aan jou om de burger te beleggen zoals jij die het lekkerst vindt. Kies bijvoorbeeld voor plakjes tomaat, komkommer, bacon en jouw favoriete sausje.

Extra bijkomend voordeel: doordat het vlees platgedrukt wordt, is het binnen no-time klaar!

 

Bekijk de video’s met Maurice voor inspiratie. 

0