Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

IBERICO SECRETO FLANKS

850gr

Iberico Secreto is een gewaardeerd stuk vlees afkomstig van het Spaanse Iberische varken, bekend om zijn rijke marmering en uitzonderlijke smaak. Gelegen tussen de schouder en buik, is het ongelooflijk mals en smaakvol. Een echte delicatesse, vaak gegrild of gebraden, gewaardeerd vanwege zijn unieke smaak.

39,25

Vandaag besteld morgen in huis

Geschikt om in de vriezer te bewaren
Netjes verpakt
Gegarandeerde kwaliteit

Beschrijving

Het halfwilde Ibérico varken is afkomstig uit de Spaanse provincie Extremadura. De Pata Negra (zwarte hoef) Ibérico wordt als de lekkerste soort beschouwd. Het Ibérico varken heeft zich in de loop der eeuwen aangepast aan het soms extreme klimaat. Het kan met weinig voedsel toe en ontwikkelt toch snel vetweefsel. Dat resulteert in een fijne dooradering en een structuur die vergelijkbaar is met de structuur van Wagyu. Het vet smelt al bij kamertemperatuur en dat geeft het vlees een unieke smaak.

Productspecificaties

Artikelnummer
3500750
Conditie
Uit de diepvries
Herkomst
Spanje
Verpakking
Per 850 gr vacuum verpakt

Inspiratie & Recept

Gegrilde Iberico Flanken met Chimichurri Saus

Ingrediënten:

  • 800 g Iberico flanken
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Voor de Chimichurri Saus:

  • 1 kopje verse peterselie, fijngehakt
  • 1/2 kopje verse koriander, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel rode pepervlokken (optioneel)
  • Sap van 2 citroenen
  • 1/2 kopje rode wijnazijn
  • 1 kopje olijfolie
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Instructies:

  1. Bestrooi de Iberico flanken met zout en zwarte peper.
  2. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.
  3. Grill de Iberico flanken ongeveer 4-5 minuten aan elke zijde, of totdat ze naar wens gaar zijn.
  4. Terwijl de flanken grillen, meng alle ingrediënten voor de chimichurri saus in een kom.
  5. Laat de gegrilde Iberico flanken rusten voordat je ze in dunne plakjes snijdt.
  6. Serveer de plakjes Iberico flanken overgoten met de heerlijke chimichurri saus.

Geniet van deze smaakvolle en originele gegrilde Iberico flanken met een kruidige chimichurri saus, perfect voor een culinair avontuur!

Voedingswaarden

Energie
776 kJ
Energie
186 kcal
Vetten
12,2 gr
Koolhydraten
0 gr
Suikers
0 gr
Eiwit
19,1 gr
Zout
0,16 gr

Meer informatie

Iberico – Het Spaanse varken!

 

Het halfwilde Ibérico varken is afkomstig uit de Spaanse provincie Extremadura. De Pata Negra (zwarte hoef) Ibérico varkensvlees wordt als de lekkerste soort beschouwd. Het Ibérico varken heeft zich in de loop der eeuwen aangepast aan het soms extreme klimaat. Het kan met weinig voedsel toe en ontwikkelt toch snel vetweefsel. Dat resulteert in een fijne dooradering en een structuur die vergelijkbaar is met de structuur van Wagyu. Het vet smelt al bij kamertemperatuur en dat geeft het vlees een unieke smaak.

 

Kruidige smaak
Ibérico varkens leven buiten en eten grassen, kruiden, wortels en soms olijven. In de gortdroge zomertijd worden ze bijgevoerd met graan. Het afmesten begint in de herfst, als de eikels (bellotas) van de bomen vallen. Eikels vormen het hoofdvoedsel en geven het vlees zijn kenmerkende kruidige smaak. In deze periode ontwikkelen de varkens een ongekende eetlust, zodat ze binnen enkele maanden 60 tot 80 kilo aankomen. In de winter worden de 14 tot 18 maanden oude dieren geslacht.


0