Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

DUKE OF BERKSHIRE VARKENSHAAS

350gr

Ontdek de weelde van Duke of Berkshire Varkenshaas, een ware culinaire schat. Dit premium stuk vlees, afkomstig van het Duke of Berkshire-varken, is ongelooflijk mals en smaakvol. Perfect om te grillen, braden of stoven. Geniet van de sublieme smaak en kwaliteit die dit speciale varken te bieden heeft met onze Duke of Berkshire Varkenshaas.

9,95

Vandaag besteld morgen in huis

Geschikt om te bewaren in de vriezer
Netjes vacuum verpakt
Gegarandeerde kwalitieit

Beschrijving

De Duke of Berkshire-varkens worden zo diervriendelijk mogelijk grootgebracht en ontwikkelen zich onder de gezondste omstandigheden. Berkshire-zeugen werpen slechts vijf tot zes biggen, dat is slechts de helft van wat gebruikelijk is bij andere rassen. De dieren hebben veel bewegingsvrijheid en worden vegetarisch gevoed met een zorgvuldig samengesteld mengsel van diverse granen en appels. Op dit dieet groeien ze op tot volwassen dieren met een sterkere bouw dan het doorsnee varken. Vanaf de geboorte tot het moment dat ze 120 à 130 kilo wegen verblijven de dieren in hun vertrouwde omgeving op hetzelfde bedrijf. Ze komen dus niet in contact met andere dieren zodat ziektekiemen geen kans krijgen en antibiotica vrijwel overbodig is. Preventief antibiotica toedienen is in de wereld waar het Berkshire-varken opgroeit dan ook een onbekend fenomeen.De speklaag van the Duke of Berkshire is driemaal zo dik als bij een ander ras. Dat zorgt voor een rijke smaak, optimale malsheid en sappigheid, terwijl het vetgehalte van het vlees dankzij gerichte veredeling toch slechts 2 à 3 procent bedraagt! Bovendien is het vet intramusculair goed verdeeld, zodat het vlees visueel een mooie marmering heeft. Een ander opvallend kenmerk is de fijnere en kortere spiervezelstructuur waar het vlees zijn malsheid aan dankt.

Productspecificaties

Artikelnummer
3200500
Conditie
Uit diepvries geleverd
Herkomst
Verenigd Konikrijk
Verpakking
Per 350gr vacuum verpakt

Inspiratie & Recept

Romige Varkenshaas met Champignonsaus

Ingrediënten:

  • 2 varkenshaasjes
  • Zout en zwarte peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 1 kopje kippenbouillon
  • 1/2 kopje room
  • Verse peterselie, gehakt (voor garnering)

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kruid de varkenshaasjes met zout en peper.
  3. Verhit olijfolie in een ovenbestendige pan op middelhoog vuur. Bak de varkenshaasjes aan beide zijden goudbruin.
  4. Plaats de pan in de voorverwarmde oven en bak gedurende 15-20 minuten, of totdat de varkenshaasjes gaar zijn.
  5. Haal de varkenshaasjes uit de oven en laat ze rusten.
  6. In dezelfde pan, voeg champignons, knoflook en sjalot toe. Bak tot de champignons zacht zijn.
  7. Giet de kippenbouillon in de pan en laat het sudderen tot het volume is gehalveerd.
  8. Voeg de room toe en laat de saus indikken.
  9. Snijd de varkenshaasjes in plakjes en serveer met de romige champignonsaus.
  10. Garneer met verse peterselie en geniet van dit heerlijke gerecht!

Een verrukkelijke en romige varkenshaas met smaakvolle champignonsaus voor een culinaire ervaring aan tafel!

Voedingswaarden

Energie
502 kJ
Energie
119 kcal
Vetten
3,1 gr
Koolhydraten
0 gr
Suikers
0 gr
Eiwit
22,8 gr
Zout
1,75 gr

Meer informatie

The Duke of Berkshire – Varkensvlees van topkwaliteit

 

Diervriendelijk en stressvrij opgevoed. De Berkshire-varkens worden zo diervriendelijk mogelijk grootgebracht en ontwikkelen zich onder de gezondste omstandigheden. Berkshire-zeugen werpen slechts vijf tot zes biggen, dat is de helft van wat gebruikelijk is bij andere rassen. De dieren hebben veel bewegingsvrijheid en worden vegetarisch gevoed met een zorgvuldig samengesteld mengsel van diverse granen en appels. Op dit dieet groeien ze op tot volwassen dieren met een sterkere bouw dan het doorsnee varken. Vanaf de geboorte tot het moment dat ze 120 à 130 kilo wegen verblijven de dieren in hun vertrouwde omgeving op hetzelfde bedrijf. Ze komen dus niet in contact met andere dieren zodat ziektekiemen geen kans krijgen en antibiotica vrijwel overbodig is. Preventief antibiotica toedienen is in de wereld waar het Berkshire-varken opgroeit dan ook een onbekend fenomeen.

 

In het oog springende kwaliteit
De speklaag van the Duke of Berkshire is driemaal zo dik als bij een ander ras. Dat zorgt voor een rijke smaak, optimale malsheid en sappigheid, terwijl het vetgehalte van het vlees dankzij gerichte veredeling toch slechts 2 à 3 procent bedraagt! Bovendien is het vet intramusculair goed verdeeld, zodat het vlees visueel een mooie marmering heeft. Een ander opvallend kenmerk is de fijnere en kortere spiervezelstructuur waar het vlees zijn malsheid aan dankt.


0