Altijd de beste kwaliteit vlees
Vandaag besteld, volgende werkdag in huis
Nog 95,00 nodig voor GRATIS verzending

RIBEYE STEAK DRY-AGED CREEKSTONE

250 gram

Creekstone Dry Aged Ribeye: De belichaming van perfectie op je bord. Ontdek de weelde van gerijpt vlees, zorgvuldig geselecteerd van Creekstone Farms. Elke sappige hap onthult de rijke smaken en delicate textuur die alleen dry aging kan bieden. Transformeer je eetervaring met Creekstone’s premium Dry Aged Ribeye. Bestel nu en breng de essentie van luxe naar je eigen keuken. Culinaire verfijning begint hier.

25,95

Vandaag besteld morgen in huis

Nr 1 tijdens World Steak Challenge 2023
Absolute topkwaliteit
Vers geleverd

Beschrijving

In de bedrijfsvisie van al onze leveranciers gaat kwaliteit boven kwantiteit. Om een constante, superieure kwaliteit te garanderen, houden ze het hele proces van fok tot slacht volledig in eigen hand. Hun fokprogramma’s zijn gebaseerd op het uitgangspunt dat een superieure smaak van het vlees begint bij een superieure genetische herkomst van de runderen. Zij streven naar optimale raszuiverheid van hun dieren. In de USA krijgt vlees na de slacht op basis van de dooradering een kwaliteitsaanduiding. De beste kwaliteit Creekstone US Black Angus Beef is prime. Gemiddeld haalt slechts 3% van de delen die klassificatie en is 30% choice en 60% select kwaliteit. Het vee graast op de uitgestrekte open weiden van het midden-westen van Amerika (Kansas, Nebraska en Oklahoma). Hierbij volgen de fokkers het uitstekende USDA-programma voor Non Hormone Treated Cattle. Dit waarborgt dat de dieren geen hormonen, antibiotica of dierlijke grondstoffen krijgen toegediend. Om de smaak verder te verfijnen worden ze de laatste 100 dagen bijgevoerd met puur natuurlijke, eerste kwaliteit gele maïs. Dit zorgt voor wit vet en die prachtige dooradering.

Productspecificaties

Artikelnummer
1510350
Conditie
Vers geleverd
Herkomst
USA
Verpakking
Per stuk vacuum

Inspiratie & Recept

@nicetomeat1894

Vandaag grillen we de Creekstone Ribeye steak die met Goud is bekroond in The World Steak Challenge!!🥇Sterker, hij is genomineerd voor The World’s Best Steak op 13 november. Fingers crossed 🤞 Deze ribeye steak is verkrijgbaar in de Webshop 🥩. Vandaag ook eindelijk het verlossende antwoord op de vraag waarom Maurice het vlees van te voren zout…☺️ en we grillen vandaag op een Konro Grill🔥

♬ original sound – Nice to Meat 🥩

Voedingswaarden

Energie
709 kJ
Energie
170 kcal
Vetten
9,4 g
Koolhydraten
0 gr
Suikers
0 gr
Eiwit
21,2 g
Zout
0,1 gr

Meer informatie

Wat is dry agen van vlees?

Dry aging is een proces waarbij vlees wordt gerijpt onder gecontroleerde omstandigheden, meestal in een speciale koelkast. Tijdens het dry agen ondergaat het vlees verschillende veranderingen die de smaak, malsheid en textuur verbeteren. Hier zijn enkele van de belangrijkste processen die tijdens het dry agen plaatsvinden:
  1. Vochtverlies: Tijdens het dry agen verliest het vlees een aanzienlijke hoeveelheid vocht. Dit zorgt voor een geconcentreerde smaak en een meer uitgesproken vleesaroma. Hoewel dit vochtverlies betekent dat het vlees gewicht verliest, wordt de kwaliteit van de smaak verbeterd.
  2. Enzymatische afbraak: Natuurlijke enzymen in het vlees breken de spiervezels af. Dit proces staat bekend als proteolyse en draagt bij aan de malsheid van het vlees. Tijdens het dry agen worden de enzymen geactiveerd, wat resulteert in een zachter en malser eindproduct.
  3. Mildere smaak: Het verlies van vocht en enzymatische afbraak dragen bij aan een mildere smaak. De smaken concentreren zich en ontwikkelen zich tot een complexer aroma. Vaak wordt dry aged vlees beschreven als intenser en nootachtiger van smaak.
  4. Schimmelvorming en beschermende korst: In het begin van het dry aging-proces kan er een dunne schimmelvorming op het vlees plaatsvinden. Deze schimmel is normaal en wordt gecontroleerd. Na verloop van tijd ontstaat er een beschermende korst rond het vlees, die de externe lagen beschermt tegen bederf en helpt bij het concentreren van de smaken.
  5. Verbetering van de textuur: De enzymatische activiteit draagt niet alleen bij aan de malsheid, maar verbetert ook de textuur van het vlees. De spiervezels breken af, waardoor het vlees gemakkelijker te kauwen wordt.
  6. Rijpingstijd: De duur van het dry aging-proces varieert afhankelijk van de gewenste smaak en textuur. Het kan variëren van enkele weken tot meerdere maanden. Hoe langer de rijping, hoe intenser de smaak en zachtheid over het algemeen worden.

Het resultaat van het dry aging-proces is een hoogwaardig stuk vlees met een unieke smaakbeleving en malsheid, waardoor het zeer gewaardeerd wordt door liefhebbers van premium vlees.

 

Zilte zeelucht

De Nieuw-Zeelandse eilanden staan bekend om hun toonaangevende boerenbedrijven. Maar ook om de grote diversiteit aan landschapsvormen. Black Angus Ocean Beef is een uniek product van deze natuurlijke omgeving. De dieren groeien op met het malste gras, de rijkst granen en zilte zeelucht. Ze laven hun dorst met natuurlijk drinkwater uit diepe ondergrondse bronnen.

Hoogwaardige granen

De eerste 18 maanden graast voornamelijk Angus-vee op de voedingsrijke weiden op Nieuw-Zeelandse bodem. Als de dieren anderhalf jaar oud zijn, worden de beste runderen via strikte kwaliteits- en veiligheidseisen handmatig geselecteerd voor Ocean Beef. Deze toprunderen verhuizen naar de Wakanui Beach Farm, aan de kust van het Zuidereiland. Daar worden de dieren onder ideale omstandigheden 120 dagen afgemest. Er wordt op ze gelet door ruiters te paard en ze worden gevoed met GMO-vrije granen van boeren uit de omgeving. De runderen ontwikkelen zich op deze manier tot gezonde, volwassen dieren.

Nadat de runderen 120 dagen lang een rijk menu hebben gehad met granen, staat alles in het teken van een stressvrij transport. Door dit proces nauw te waarborgen komen er geen adrenaline vrij en is het vlees mooi mals.


0